+10 / Casa – estudi per a un fotògraf

Obra seleccionada 2017

La casa i estudi es troba al recinte d’una antiga era on hi havia una petita pallissa de pedra orientada a migdia.
La primera decisió fou reconstruir l’antiga edificació i elaborar el projecte des de la fragmentació, a la manera d’algunes arquitectures rurals, en què els diferents volums recullen el programa. L’estudi, una caixa cega il·luminada amb llum zenital; una antiga edificació de pedra reconstruïda com a sala d’estar; un volum cúbic blanc lleugerament girat acull el dormitori; una edificació més baixa cus els diferents cossos, organitza els accessos i allotja la cuina-menjador.
Finalment, l’àrea de convidats es resol mitjançant un petit pavelló de fusta a l’extrem oposat del jardí.
Els materials emprats mantenen la seva textura original i els elements mòbils ajuden a relacionar l’espai exterior amb l’interior.
El tancament perimetral de lligabosc, uns paviments de fusta tractada i dos grups d’arbres, alzines i acàcies, acaben de configurar el recinte i el tanquen.
Ubicació
Saus
Tipologia
Varis
Any
2017
Autors
Promotor
Carlota Gorina
Construcció
Edetco - Alexandre Pararols (arquitecte tècnic)
Fotògraf
Lluis Casals