+10 / Rehabilitació de l’edifici de Les Àligues com a seu del rectorat de la UdG

Obra seleccionada 2017

L’edifici renaixentista de les Àligues ja havia servit durant el segle XVII com a edifici universitari, però havia caigut en desús i en iniciar-se les obres es trobava en estat ruïnós. La intervenció arquitectònica contemplà la recuperació de l’antic edifici com a seu del rectorat i la construcció d’un nou cos per a oficines, que tanca el pati. Aquest assumeix un caràcter d’espai públic, relacionat directament amb la plaça de Sant Domènec i els jardins fins a la muralla.
 
L’antiga capella, de la qual es conserven només la façana principal i les dues laterals, es reutilitza com a centre d’informació dels estudiants. S’unificà l’alçada de les façanes definint un cub d’onze metres de costat, que es rematà amb una coberta de formigó amb volta de quart que permet una il·luminació zenital. A l’interior s’hi construí un altell amb fusta de pi melis desbastada, que s’inserí de forma autònoma en el cub.
Ubicació
Les Aligues. Girona
Tipologia
Varis
Any
2017
Autors
Promotor
Universitat de Girona
Construcció
Dumez-Copisa (obra principal) i Capdeferro constructor (interior capella i divisions interiors)
Fotògraf
Duccio Malagamba i Fuses-Viader/Arquitectes