Adequació de la Sala Annexe al Restaurant Can Jeroni

Obra premiada 2005

La sala, condicionada com a menjador, té una planta en forma de quadrilàter trapezoïdal rodejada per tres mitgeres, dues de les quals són de la mateixa finca i hi donen accés. La quarta cara queda soterrada respecte a la rasant del terreny. Per establir la cota de paviment va caldre excavar la penya i reomplir la part més fonda fins a igualar-la amb el nivell d’una de les edificacions adjuntes. L’estructura ritmada del sostre i la interacció de la llum són els màxims responsables de la configuració de la sala. El forjat se situa a una altura d’uns cinc metres; l’única excepció és l’última crugia, a través de la qual s’estableix una passera intermèdia per a un usuari diferent i, a la vegada, es canalitza l’única entrada de llum natural per mitjà d’una porta que dóna al pati posterior i el paviment de la passera. L’estructura és de bigues de fusta de roure. Els cabirons es disposen en dues directrius i posen així en relació les dues cares llargues de la sala. A la zona de la passera, el sostre es plega per encaminar la llum al fons de la sala, que s’estableix com a focus d’interès a la banda oposada a l’entrada. El paviment és una tarima de llates de fusta que se separa de les parets per tal de simplificar la junta i protegir la fusta de la humitat. El banc amb respatller ubicat a una de les bandes oculta la maquinària de climatització i fa de barana de l’escala. Dins l’espai excavat a la penya, el paviment, el banc i la il·luminació creen un àmbit recollit i càlid al voltant de les taules.

Ubicació
C/ bellcaire, 17. Camprodon
Tipologia
Interiors
Any
2005
Autors
Promotor
Xavier Pladeveya Verdaguer

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca