Ampliació de l’IES Cap Norfeu

Obra seleccionada 2011

L'objecte del projecte és la reforma i l'ampliació de l'IES Cap Norfeu de Roses. La intervenció actual vol ampliar el complex escolar a la zona nord del solar amb dues petites edificacions de PB que envolten un dels edificis actualment en funcionament.

 

Dues estratègies:

1a. Agrupar les dues aules, el laboratori, el departament i la tutoria en un contenidor, una caixa lleugera que descansa sobre una base sòlida. Es col·loca paral·lela al tallers i és oberta al pati. Una gran nau, orientada a sud i protegida per una gelosia que tamisa la llum, és necessària per a l'ús del pati i tanca formalment l'estructura de caixa per aconseguir una imatge més abstracta.

2a. Agrupar el menjador-càtering-barra, els vestidors, l'Associació d'Alumnes, l'AMPA i el magatzem en un sol cos. La seva forma és el resultat d'incloure tots aquests usos a la part del solar entre els tallers i la tanca i s'ha construït seguint el llenguatge formal de l'edifici existent.

Ubicació
c Ponent, 11. Roses
Tipologia
Equipaments
Any
2011
Autors
Promotor
Gestió d'Infraestructures, S.A.U. - GISA
Construcció
Arcadi Pla S.A.
Fotògraf
Adrià Goula