El cosidor

Obra seleccionada 2022

En una petita casa compacta construïda al vessant d’un volcà ens demanen d’annexar-hi un cosidor. I, al moment, cau sobre nosaltres la responsabilitat d’aquest encàrrec, perquè un client que t’encarrega un cosidor és algú que s’agafa la vida molt seriosament.
Decidim ubicar-lo adossat a un antic mur existent al límit nord-oest de la parcel·la, apropiant-nos dels contraforts que l’apuntalen per sustentar l’estructura del nou volum i organitzar-ne l’espai. Orientats a un perfecte migdia, treballem la secció del projecte en detall per tal d’optimitzar la vista, la incidència del sol d’estiu i d’hivern i les ventilacions creuades.
Diu el Petit Príncep que l’essencial és invisible als ulls. El cosidor és un projecte essencial, tant pel seu ús creatiu i vital com per la seva materialitat noble i sincera. Tant de bo que la seva humil presència el faci esdevenir també silenciós als ulls.

Tipologia
Rehabilitació
Any
2022
Autors
Construcció
Construccions Martí, SL
Col·laboradors
Jordi Cusidó (projecte)
Fotògraf
Marc Torra_fragments.cat