ARQ45_ESCALA GALERIA

Obra seleccionada 2022

Connectar l’habitatge amb la planta inferior: aquest era l’encàrrec inicial.
Desplacem l’escala fora de l’habitatge, amb vista al paisatge rural, i n’ampliem l’accés fins a convertir el replà en una galeria. Un espai que transforma la manera d’accedir a l’habitatge. No té un ús definit, però les oportunitats semblen múltiples: pot ser el despatx improvisat durant la pandèmia o un lloc on els fills munten l’Scalextric. Algú hi pot practicar ioga amb el sol del matí o pot ser el lloc de trobada amb els familiars que viuen a prop.
La lleugeresa d’aquest element annexat es contraposa al massís existent. La llum càlida de l’interior et dona la benvinguda. El paisatge també forma part de l’interior, tamisat per unes llates o emmarcat a l’escala; així, quan puges o baixes, la vista es distreu.

Tipologia
Arquitectura
Any
2022
Autors
Construcció
Metàl.liques Olot
Col·laboradors
Manuel Arguijo (Calculista) - Miquel Grifell (arquitecte tècnic)
Fotògraf
Adrià Goula