Casa 06

Obra seleccionada 2018

La casa està situada a la part inferior de la parcel•la, amb el jardí principal orientat al sud. Està separada del perímetre de la parcel·la, cosa que proporciona una forta relació entre la casa i la natura.
 
L’escala juga un paper principal en l’organització del programa de la casa, ja que la divideix clarament en dos costats a partir de l’entrada. A la planta baixa, separa la zona d’estar de la cuina i el menjador; al primer pis, el dormitori principal de les habitacions dels nens. A la planta baixa, els patis són dos elements intermedis entre la natura exterior i la vida quotidiana de la casa. Al primer pis, els dos patis i les escales proporcionen ventilació i llum natural a la casa.
 
A fora, l’alumini és fred, brillant i vibrant. Des de la distància, la casa sembla silenciosa i muda. Les làmines permeten albirar l’interior i regular el grau de privacitat i de llum solar a les habitacions.
Els espais interiors de fusta proporcionen calidesa i comoditat, en contrast amb l’alumini.
Ubicació
Girona
Tipologia
Habitatges unifamiliars
Any
2018
Autors
Promotor
Josep Serra
Construcció
Constructors d’Obres Ayats SL
Fotògraf
Josep Camps i Olga Felip