Casa a l’Armentera

Obra seleccionada 2017

L'habitatge s'emplaça en una parcel·la mínima d'una urbanització de l’Armentera.
La proximitat dels veïns presents i futurs, la dificultat de gaudir de vista al paisatge i l'atenció a la climatologia (protecció a tramuntana, aprofitament de la insolació i vents de llevant) configuren la proposta.
Les mides del solar no permeten encabir el programa funcional desitjat en una única planta sense renunciar a un espai exterior, que vol ser prolongació de les zones comunes: estudi, sala d'estar, menjador i cuina. La planta baixa es disposa en forma d'L al voltant d'aquest espai exterior, orientat a migdia, d’esquena a la tramuntana i al carrer. La planta pis creix sobre el braç longitudinal amb unes façanes aparentment cegues, que eviten les mirades directes pròpies i alienes des dels solars veïns.
Ceràmica, formigó, remolinat de calç, acer galvanitzat, fusta i trenat de rotang materialitzen aquesta proposta, en què l’estructura i els traçats de les instal·lacions es deixen a la vista, sense revestir.
Ubicació
Carrer de la Tallada, 4. L'Armentera
Tipologia
Habitatges unifamiliars
Any
2017
Autors
Construcció
Burgos Gasull, SL
Fotògraf
Francisco Urrutia