Centre d’educació infantil i primària Pla de l’Ametller

Obra premiada 2003

Al sud de Banyoles, en un lloc anomenat Pla de l'Ametller, un terreny extremadament

pla, actualment agrícola i solcat per recs que formen part del sistema d'equilibri de flux

d'aigües de l'estany.

L'escola se situa al mig de l'espai lliure que defineixen la parcel·la i el parc. "La futura

escola és al mig d'un jardí". El referent del projecte son les vil·les.

Tres d'aquestes naus s'estenen cap a l'interior del solar formant els pavellons d'aules que

cerquen l'espai i la privacitat La disposició dels pavellons reprodueix la traça dels recs i

dels camins existents i ordena l'espai lliure en àmbits més petits llocs acotats i recollits

per a la concentració.La part del programa mes pública, amb el porxo i el gimnàs del segon volum, se situa

fent façana al parc … el perfil esglaonat, vagament fabril, s'oposa a la horitzontalitat de

l'entorn, del qual no obstant això recull la coloració.

Ubicació
C/ de la Formiga. Banyoles
Tipologia
Equipaments
Any
2003
Autors
Promotor
GISA - Departament d'Ensenyament