Consultori local d’Aiguaviva

Obra seleccionada 2014

El consultori se situa en una parcel·la trapezoïdal dins d’una illa d’equipaments del nucli urbà d’Aiguaviva, entre un carrer, un passeig, una futura escola bressol al nord i un espai lliure al sud. El projecte prioritza la claredat formal i constructiva de l’edifici, així com la reducció al mínim de les futures despeses energètiques i de manteniment.

Com a resposta a les característiques del lloc i al programa funcional, la proposta planteja un volum obert cap al sud-est, on es concentren les millors vistes i orientacions. En aquesta façana se situen els accessos a l’edifici a través d’un espai de transició que actua com a filtre regulador de la llum natural que arriba a la gran sala d’espera. Rampa i escales solucionen les pendents diferents dels carrers transversals.

El pati, element tancat i situat al nord, dóna privacitat a les sales de consultes i als espais de repòs dels treballadors del centre, alhora que ajuda a simplificar la volumetria exterior i a donar-li personalitat.

Ubicació
Passeig de Sant Joan, 2. Aiguaviva
Tipologia
Equipaments
Any
2014
Autors
Promotor
Catsalut-Infraestructures.cat
Construcció
Construcción Micaló Ramió SLU
Fotògraf
Adrià Goula Sardà