Crosta volcànica

Obra seleccionada 2017

Al jardí vertical de l’edifici del Mercat d’Olot, i en el marc del festival del foc i de la llum Lluèrnia, plantegem una lectura nova d’aquest parament tan concorregut de la ciutat. Volem llegir-lo en clau del nostre paisatge volcànic, però també volem convertir-lo en un espai arquitectònic participatiu de tres dimensions, tot portant-lo més enllà de la seva condició de mural.
Amb aquests dos propòsits, interpretem el mur vegetal com un fragment del nostre paisatge esquinçat per la força de les erupcions volcàniques que emergeixen del subsòl i deixem fluir la lava per la nova dimensió horitzontal incorporada al mural, fent que el visitant la trepitgi sobre un paviment movedís i plàstic com la crosta de lava que inundà la nostra terra ara fa milions d’anys.
 
Per a la construcció del nou pla horitzontal proposat utilitzem barres d’acer corrugat, un material d’origen mineral l’essència del qual ens transporta directament al nostre sòl volcànic. La seva disposició, en una llarguíssima successió de línies perpendiculars a la façana, estableix un nou diàleg amb la coberta-pèrgola que embolcalla el mercat d’Olot just per damunt de l’ara trencat jardí vertical.
Ubicació
Olot
Tipologia
Espais efímers
Any
2017
Autors
Promotor
Lluèrnia. Associació Cultural
Construcció
Grederes, SL - Armallats, SA - Mobles Joan Prat, SA
Fotògraf
Marc Torra, Fragments.cat

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca