El cel dels infants

Obra seleccionada 2018

Rebem l’encàrrec d’actuar en l’espai central d’una llar d’infants i en el seu despatx d’atenció i d’administració. Hem de fer una reforma visible, eficaç i econòmica, com quasi sempre.
Observem l’espai que s'ha de reformar tot cercant-hi vestigis d’autenticitat relacionats amb el passat industrial que tenia l’edifici abans de convertir-se en llar d’infants. I ens sona la flauta: damunt del cel ras existent a l’espai central no només descobrim una preciosa estructura de voltes atirantades, sinó que, a més, hi apareixen una lluerna i la meitat d’una altra que feia anys que no podien donar la seva llum. A partir d’aquí, tot és senzill: tenim el volum, tenim la llum…, i ens falta el color.
Pensem en la il·luminació i en el color de l’espai guanyat i comencem a dibuixar el cel dels infants, un lloc on la innocència i la claror es tenyeixen del color dels jocs i de la fressa de les rialles. Dissenyem uns banyadors per a les voltes, que encastem a la part alta de les parets com a lluminàries. I escollim un blau cel lluminós per estendre’l damunt de tots els paraments ja existents. I mentre aquest to ens convida a flotar entre els núvols, l’aleatorietat dels jocs i el moviment dels infants ens fan tocar de peus a terra.
Vet aquí dues decisions que són capaces de transformar un espai: traiem una capa de cel ras i afegim tres capes de pintura. Això és tot, amics!
Ubicació
Olot
Tipologia
Interiors
Any
2018
Autors
Promotor
Llar d'infants la Nina de Drap
Construcció
Promocions Grederes SL
Fotògraf
Marc Torra

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca