Equipament sociocultural Ca l’Anita

Obra seleccionada 2011

L’edifici se situa al centre històric de Roses, on antigament hi havia l’estanc Ca l’Anita. La propietària, l’Anna Marés, va cedir el solar a l’Ajuntament amb la condició que s'hi fes un equipament per al municipi.

El volum de l’edifici s’entén com un cos massís amb un buidat en planta baixa que genera el porxo d’accés i que oxigena el carrer Sant Isidre, alhora que el condueix cap a les vistes al mar.

Les plantes s’organitzen en dues franges: la dels espais comuns longitudinals a tot l’edifici, amb obertures grans i vistes llunyanes, i la franja d’aules, amb obertures més petites, pròpies de casc antic, que protegeixen la privacitat de les aules i dels habitatges veïns.

La façana és de plaques perforades, que donen una imatge monolítica del volum i serveixen de protecció solar i visual, alhora que reprodueixen de manera abstracta el paviment original de mosaic hidràulic de l’estanc de Ca l’Anita.

L’edifici està registrat com el primer equipament cultural d’Espanya per a obtenir la certificació LEED.

Ubicació
c.Sant Isidre, 2,4. Roses
Tipologia
Equipaments
Any
2011
Autors
Promotor
Ajuntament de Roses
Construcció
Inbisa Construcción
Fotògraf
Conrad Torras i Exe Arquitectura