IES Ridaura. Castell-Platja d’ Aro

Obra seleccionada 2014

L’IES es construeix al solar on hi havia l’antic i, per tant, les preexistències del lloc condicionen la seva ubicació (l'escola existent al nord que no s’enderrocarà fins que funcioni la nova, la zona d'influència del riu Ridaura al sud i les futures ampliacions) just al límit d’influència del riu al sud.L'escola es descomposa en dos volums: el volum Escola, amb el programa docent (PB+2), i el volum Polivalent, amb l'espai polivalent, la cuina i el menjador. A la intersecció dels dos volums se situa l'accés principal al centre mitjançant un porxo.

L'edifici de l’escola es distribueix en tres plantes: la planta baixa, amb el programa públic, semipúblic o de serveis, i les plantes primera i segona, amb el programa docent. Les aules se situaran al nord i les aules especials al sud, amb un esquema compositiu d’eix de circulació central. Es trenca la longitud del passadís amb eixamplaments davant els patis per a generar espais de relació des d'on es podrà gaudir de la vista sobre el paisatge.

Es tancarà l'edifici a la façana sud per protegir-lo del soroll de l'autovia i per protegir les aules de l’assolellament directe. Es proposen uns patis com a espai intermig per a tractar la relació amb l´entorn inmediat.

Ubicació
Carrer Amadeu Vives, s/n. Castell-Platja d'Aro
Tipologia
Equipaments
Any
2014
Autors
Promotor
Departament d' Ensenyament de la Generalitat de Catalunya
Construcció
Arcadi Pla SA
Fotògraf
Pedro Pegenaute