Intervenció al Fort de Sant Francesc

Obra finalista 2018

El projecte intervé a l’espai interior del recinte emmurallat del fort de Sant Francesc, al cim del volcà Montsacopa. L’objectiu és la implantació d’un establiment de restauració i l’ordenació d’aquest espai emmurallat i els seus accessos. El conjunt emmurallat està declarat BCIN, l’ermita que domina el recinte es un BCIL i l’entorn està inclòs en el PNZVG com a espai d’interès natural preferent.
L’edificació s’implanta a l’extrem oest del recinte, a l’espai intersticial de la muralla, a la qual acompanya però sense entrar-hi en contacte. La construcció es relaciona amb l’arquitectura preexistent massiva vinculant-s’hi des de la geometria i diferenciant-se’n amb una nova arquitectura lleugera i etèria. Metall, vidre, greda volcànica i fusta de castanyer local.
L’ordenació de l’espai emmurallat incorpora un lavabo públic per als visitants del volcà i millora els accessos amb la creació d’una rampa extramurs i la integració de paviments de pedra natural.
Ubicació
Volcà Montsacopa. Olot
Tipologia
Espais exteriors
Any
2018
Autors
Promotor
Ajuntament d'Olot
Construcció
Construo Construccions Generals SL
Fotògraf
Marc Torra