Nova oficina d’Arquia Banca a Girona

Obra seleccionada 2016

Ordenar una planta que és fruit de la suma de dues parcel·les irregulars mitjançant una pauta ortogonal, que estructurarà els nous espais de forma clara i senzilla.
 
Mitjançant aquesta pauta, la prioritat de la il·luminació natural per als espais de més ús i el buidatge de la planta primera, diferenciem l'espai públic de l'espai confidencial utilitzant els murs existents i la disposició de taulell-banc, que estructura l'espai de vestíbul i d'atenció al client.
 
Recuperar i mostrar els murs de pedra utilitzant un sol material: la fusta. Posar aquest material apilant-lo és una manera de relacionar-lo amb els murs existents. Treballar mitjançant la suma d'elements, però de forma oposada, sense tocar-se entre si. A diferència del mur de pedra, la seqüència de llistons no és un element portant, sinó que és un revestiment i així es manifesta. 
Ubicació
Plaça del Vi, 4. Girona
Tipologia
Arquitectura
Any
2016
Autors
Promotor
Arquia Banca
Construcció
Joan Illa Casellas Construccions Viladasens
Fotògraf
Adrià Goula