PAI12_El jardí de la casa Zariquiey

Obra seleccionada 2022

El jardí de la casa Zariquiey (F. Barba Corsini, Cadaqués 1957), redescobrint una nova condició de lloc (2017-2021). La parcel·la de la casa Zariquiey se situa entre les platges del Ros i Es Pere Fet, al bell mig d’una petita península al poble de Cadaqués.
Habitada des del 1957, en els seus 2500 m2 de jardí els pins plantats aleshores han crescut acaronats per la tramuntana, atribuint al lloc una nova i determinant condició.
Una topografia en continuïtat es materialitza amb l’excavació/descobriment d’un gran faralló de pissarra davant del nou prat, l’ampliació del pla de la terrassa, un petit hort, un espai per jeure-hi i refrescar-se transformant els antics dipòsits d’aigua i una fina làmina d’aigua que estableix la continuïtat amb el mar al sostre de l’antic garatge.
Finalment, reconeixem com a nou centre de gravetat de la parcel·la ”es racó d’aigua dolç”, un petit espai de bany que connecta els dos horitzons llunyans. La pedra seca disposada verticalment facilita la materialització de la corba i harmonitza amb els estriaments dels plecs de la roca de pissarra i de l’escorça dels pins.

Tipologia
Paisatges
Any
2022
Autors