Plaça Sant Cebrià

Obra premiada 2022

L’actuació se situa darrere de l’església de Sant Cebrià de Vilafant, un espai inicialment inaccessible rere murs. El concepte principal és desenclavar-lo, obrir-lo al poble com a “hort d’activitats” i catalitzador d’un centre necessitat d’usos. Es proposa un espai híbrid, meitat plaça, meitat jardí. Es rehabilita l’antic Cau de Vilafant* com a guingueta totalment oberta a la plaça. Al Cau hi ha cadires, taules, jocs, serveis, un espai de barra i múltiples espais de magatzem per a usos imprevistos. La dicotomia dins-fora desapareix quan el ferm de la plaça entra al Cau.
Tant en planta com en secció, s’usa l’arc, la curvatura, per difuminar els límits de l’espai, ja sigui en la curvatura de la pèrgola o de les grades i límits. La monomaterialitat i l’arc persegueixen una lectura unitària de l’espai. El projecte juga amb els patrons de col·locació del maó i explora diverses textures i ombres en una subtil seqüència de lectura dels diversos moments i racons de la plaça.

Tipologia
Paisatges
Any
2022
Autors
Promotor
Ajuntament de Vilafant
Construcció
Construccions Guardiola
Fotògraf
Mercè Pagès Garcia, Martí Franch Batllori i Mariona Llenas Font.