Projecte de reforma i interiorisme de la botiga Biodrissa

Menció especial 2019

El projecte recull les necessitats i il·lusions de la Fundació Drissa, una fundació que treballa en la inserció laboral de persones amb trastorns mentals. Arquitectònicament, s’estructura mitjançant la vinculació dels carrers a què dona façana creant un passatge interior. Una paret de terra és el referent que ens acompanya en aquest recorregut, que passa per les diferents zones de la botiga: venda, degustació i estar.

En la configuració i els acabats dels espais s’ha volgut treballar amb materials que reverberessin idees sobre el treball que desenvolupa la Fundació fins a l’atmosfera del carrer on es realitza el projecte, situat al cor del Barri Vell de Girona. S’ha treballat amb materials sostenibles i amb la textura de l’entorn, amb l’artesania del traç de les persones que cultiven la terra i els diferents industrials o artesans que han intervingut en la construcció de la botiga i que hi han deixat la seva empremta. La paret de terra crua i palla plasma amb gran força plàstica aquestes intencions.

Ubicació
C. Ciutadans, 11 baixos. Girona
Tipologia
Interiors
Any
2019
Autors
Promotor
Fundació Drissa
Fotògraf
Marc Torra