Reforma de les dependènces de l’antic Hospital d’Olot com a oficina de turisme

Obra seleccionada 2016

En un espai indeterminat d'un antic hospital, tenim l'encàrrec de projectar-hi una oficina de turisme. Cerquem l'espai en funció dels valors que transmet de la ciutat, però també per la seva implicació en la trama urbana.
 
Amb l'elecció dels magatzems de l'antiga cuina, recuperem el pati com a lloc de pas i vida social a la ciutat. És així com hi plantegem l'obertura de dos accessos nous, des dels quals entrarem a l'oficina. Entenem la distribució interior del nou espai com una seqüència lineal d’elements: autoinformació, audiovisual, atenció personalitzada, descans, botiga.
 
Els principals materials utilitzats són existents: la greda volcànica del subsòl emprada en tres textures al paviment, el sistema estructural del sostre, la pedra volcànica dels murs… Materials que es complementen amb l’acer i el roure del mobiliari i amb la balca i el vímet de les cadires i les làmpades, dissenyades específicament i realitzades per un artesà local. Tot plegat, matèria de la terra per a un projecte que ha de ser la porta d'entrada a un paisatge concret: el paisatge que som.
Ubicació
Carrer Dr. Fàbrega, 6. Olot
Tipologia
Equipaments
Any
2016
Autors
Promotor
Ajuntament d'Olot i Consell Comarcal de la Garrotxa
Construcció
Puig Alder SL
Fotògraf
Marc Torra_Fragments.cat

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca