Reforma d’un habitatge a la Tallada

Obra seleccionada 2017

La casa es troba al centre de la Tallada, un petit poble típic de l’Empordà. El volum de l’habitatge havia sofert canvis i ampliacions, cosa que havia donat al conjunt un aspecte peculiar de torre. L’estructura original és de pedra, però de composició molt pobra, mentre que les ampliacions són d’obra de fàbrica.
El projecte pretén potenciar aquest caràcter vertical de la casa, que ens semblava summament atractiu en l’entorn. Des de l’entrada comença l’ascensió a través de les estances i, així, se succeeixen i encadenen diferents escales i escalinates fins arribar a la piscina, que és el punt més alt de la casa.
Alguns dels buits originals del volum superior tenien una proporció allargada i acabaven en arcs de mig punt, una tipologia que existeix en moltes de les cases del poble. Es decideix copiar aquest patró per la seva esveltesa i es repeteix a tota la part superior de la casa, tant en portes i finestres com en passos d’una estança a una altra. Seguint aquest patró, tots els buits i passos nous de la resta de plantes tenen el mateix ample de 80 cm.
S’obre també un gran buit de mig punt, el qual, a manera d’esquerda vertical, travessa la façana principal íntegrament, creua els forjats per mostrar la seqüència d’interiors i resumeix les decisions preses en el projecte.
Ubicació
La Tallada d'Empordà. La Tallada d'Empordà
Tipologia
Arquitectura
Any
2017
Autors
Construcció
Miguel Angel Sandin Garcia
Fotògraf
José Hevia