Reforma en el conjunt de Sant Martí de Solamal

Obra seleccionada 2015

El projecte consisteix en la reforma i ampliació de la rectoria de Sant Martí de Solamal per a convertir-la en un habitatge, a més de la rehabilitació de l’església romànica del segle XII. Primerament, es van enderrocar tots els cossos adossats a l'església per tal de recuperar el volum original i realçar-lo, amb la qual cosa es formalitzava una escletxa entre el nou habitatge i l’església. A partir d'aquí, el projecte va abordar la reforma del cos de la rectoria per a posar-hi un porxo d’accés, les habitacions principals, la cuina i una saleta, i s’hi va afegir un volum nou de coberta inclinada que tanca l'espai principal de jardí i conté la sala d’estar i el menjador. A més, es va convertir la pallissa existent en una habitació complementària i es va afegir un volum nou d’ús flexible que recull l’espai de l’era. L’estratègia de rehabilitació, doncs, es va materialitzar en una suma d’adicions disperses amb un impacte visual baix que respecten les preexistències del lloc. 

Ubicació
Rectoria de Sant Martí de Solamal. La Vall de Bianya
Tipologia
Arquitectura
Any
2015
Autors
Promotor
Maria del Mar Nogareda Estivill
Construcció
Josep Coromina. Edificacions Coromina SL
Fotògraf
Aleix Bagué