Rehabilitació del Cementiri Vell de l’Escala

Obra seleccionada 2019

El Cementiri Vell és un recinte clos, pràcticament congelat en el temps. És un conjunt d’estil neoclàssic, exemple d’arquitectura senzilla, popular i mediterrània.

El Cementiri es construeix en diverses fases, des del 1835 fins al 1932. Està organitzat en tres recintes consecutius, per buscar recolliment i intimitat. Un dels seus valors és la claredat tipològica.

De geometria rígida i jardineria controlada, té, en el nínxol, la unitat funcional i tipològica, a partir de la qual s’organitza el cementiri. El nínxol és quelcom mínim i racional, realitzat amb tècniques populars. El Cementiri Vell és un dels exemples més unitaris i millor conservats del neoclassicisme a Catalunya.

Es fa un estudi de cada element constructiu que configura el conjunt. Les actuacions principals són de manteniment i consolidació dels elements dins el conjunt, per la qual cosa es reestructuren molt pocs elements. Es tracta d’un curós i respectuós projecte de rehabilitació d’aquesta petita joia d’arquitectura popular.

Ubicació
C. del Gregal, 3. L'Escala
Tipologia
Rehabilitació
Any
2019
Autors
Promotor
Ajuntament de L’Escala
Col·laboradors
Territoris XLM, urbanisme
Fotògraf
Lluis Bernat

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca