Reurbanització rambla Ginjolers

Obra seleccionada 2017

Al llarg del segle XX, la riera Ginjolers era un espai degradat i amb serveis insuficients que actuava com a separació entre barris, com a frontera, tot i la seva situació absolutament cèntrica. En una primera fase de cobriment, el cotxe s’hi convertí en el protagonista absolut.
 
La proposta ha posat fi a aquesta situació i ha generat un autèntic espai de convivència ciutadana a partir d’un urbanisme integrador amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones. El pas de vehicles i l’aparcament es concentren a la part central i s’harmonitzen amb l’entorn, mentre que tot l’espai restant es destina a les relacions i a la convivència ciutadana, amb un llarg passeig que compleix una funció vertebradora amb tot el seu entorn. La pavimentació prioritza el pas dels vianants, els jocs de la mainada, les zones d’estada a l’ombra i la instal·lació de terrasses d’establiments. I, recordant el passat de la riera, l’aigua reapareix a la superfície a través d’alegres sortidors.
Ubicació
riera ginjolers. Roses
Tipologia
Espais exteriors
Any
2017
Autors
Promotor
Ajuntament de Roses
Construcció
Aglomerats Girona, SA
Fotògraf
Servei Tècnic àres urbanisme Ajuntament de Roses