Sales a través

Obra finalista 2015

Sis obertures noves travessen els murs de càrrega, modifiquen la distribució de l'habitatge, pautada per la lògica estructural de l’edifici, i reorganitzen les sales per tal d’afavorir l’entrada de llum natural cap a les peces més interiors i millorar-ne la qualitat espacial. Els nous eixos visuals generats desjerarquitzen la relació entre les estances, més diàfanes i permeables, alhora que accentuen la seva continuïtat a través dels nous diafragmes. D’aquesta manera, s’emmarquen i es dignifiquen cadascuna de les escenes quotidianes de la casa: el cuinar, el menjar, el dormir i l’estar.

Els àmbits que ocupen aquestes activitats es tracten de manera singular introduint-hi elements nous que milloren i qualifiquen el seu ús. Així doncs, l’àrea del menjador es defineix amb un paviment basat en un mosaic de marbre i un teló de fons de columnetes i cortines, que filtra la mirada des del distribuïdor; la cuina es racionalitza i s’obre a l’exterior mitjançant un balconet; la sala d’estar ocupa l’espai de la tribuna vidriada, i l’habitació gaudeix de la llar de foc com a fita visual.

La reforma vol sumar, reconeix els elements que han configurat la distribució anterior, no els nega ni els elimina, sinó que se'ls apropia, i reaprofita allò existent per integrar-los en la nova distribució i treure’n profit. Així, els obsolets passos de porta, requalificats com a nou mobiliari, adopten el rol de prestatgeries, biblioteques o armaris per a productes de neteja i les fulles de porta esdevenen finestres o porticons. 

Ubicació
Av. Reis Catòlics, 13 5è 1a. Olot
Tipologia
Interiors
Any
2015
Autors
Promotor
Judith Corominas
Construcció
Jaume Coma Nogué
Fotògraf
José Hevia