Terrasses

Menció 2020

Dos forjats cusen les cases de can Man i can Central a Sant Esteve d’en Bas. La residència de vacances de dues famílies, amb una planta per a cadascuna, té ara l’oportunitat d’ampliar l’espai domèstic amb estances més connectades a l’aire lliure.

Les dues crugies de can Central corresponen a la casa originària i a un pati progressivament edificat. El buidat d’aquesta segona recupera les condicions d’habitabilitat. L’espai alliberat es forja parcialment amb tres nivells de terrasses, obertes a migdia escalonadament i deixant un pati al darrere.

El conjunt de terrasses pati garanteix il·luminació i ventilació a les dues cases. Són peces polivalents, que constitueixen ara el centre de gravetat de cadascun dels habitatges, amb tancaments plegables que permeten transformar-les.

L’interior de la casa reformada s’organitza en tres bandes: l’estança principal, un retaule que acull mobles i serveis, i l’escala longitudinal, que estén l’habitatge inferior a l’última planta i a la terrassa compartida.

Ubicació
Passatge d'Àngel Custodi, 8. Sant Esteve d’en Bas
Tipologia
Arquitectura
Any
2020
Autors
Construcció
Construccions i restauracions Joan Pujol
Col·laboradors
Xevi Rodeja, Aïna Roca, Clàudia Calvet, arquitectes/ Paula Alejandro, Sara Palmada, Thommy Parra, Mariona Planiol, Sergi Jiménez; estudiants d’arquitectura/ Jesús Bassols, Aparellador/Blázquez Guanter, càlcul estructural/ Espai Zero, estudi energètic
Fotògraf
José Hevia

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca