Vestir la plaça

Obra seleccionada 2016

Domesticar l'estança comunitària
 
El caràcter de l’espai públic condiciona l’apropiació que en fem els ciutadans. Lluint un nou vestit, la plaça adopta un tint domèstic i indueix a percebre-la com l'estança comunitària del barri. Amb el mínim cost, s'estableixen les bases perquè esdevingui de nou el centre de la vida social, un espai de relació inclusiu per a tots els veïns.
 
Aplicant una capa selectiva de pintura, la intervenció llegeix i destaca la qualitat espacial, la geometria i els sistemes constructius de l'arquitectura de la plaça. Coronaments, estampats i catifes atorguen lleugeresa, lluminositat i color a les parets de bloc de morter, partint de la mateixa modulació i reforçant la naturalesa tèxtil del suport.
 
Els motius geomètrics evoquen el camp domèstic i també aquells actes que identifiquen el barri. L’actuació reforça la singularitat de cada àmbit, però, per sobre de tot, propicia un teló de fons capaç d'acollir amb confort un ventall més variat d’activitats i d’usuaris, inclòs el joc.
Ubicació
Plaça de Sant Miquel. Olot
Tipologia
Espais exteriors
Any
2016
Autors
Promotor
Ajuntament d'Olot
Construcció
Soy & Soy pintors
Fotògraf
La Comarca / Roger Serra-Calvó

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca