Eileen Liebman

Eileen Liebman (Nova York, 1957) és arquitecta i cofundadora de l’estudi Liebman Villavecchia Arquitectos a Barcelona juntament amb Fernando Villavecchia, on des de l’any 1987 han desenvolupat la seva pràctica professional. Tenen una especial rellevància les obres d’intervenció en edificis i contextos existents.
És llicenciada en Belles Arts per la Washington University de Saint Louis, va fer estudis de postgrau al ITESO de Guadalajara, Mexico, i és Màster en Arquitectura per la University of California a Los Angeles, UCLA. Va treballar a l’estudi dels arquitectes José Antonio Martínez Lapeña i Elías Torres entre d’altres estudis d’arquitectura tant locals com nord-americans. En paral·lel ha estat directora artística adjunta en rodatges cinematogràfics i publicitaris a més a més d’haver col·laborat en el disseny d’escenografies per dansa i teatre.
Va ser assistent de Manual de Solà-Morales, Comissariat de la exposició “Ciutats, Cantonades” al Fòrum de les Cultures a Barcelona.
També ha estat professora convidada al curs impartit a Barcelona per la University of Illinois’ School of Architecture, jurat extern a l’Accademia di architettura Mendrisio, i conferenciant al Màster de l’Arquitectura del Paisatge/ETSAB així com de varis cicles de conferències organitzats per l’associació AxA, entre altres.