Izaskun Chinchilla

És arquitecta per l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Madrid (ETSAM-UPM, 2001). Dirigeix el seu propi estudi des del 2001 a Madrid. Catedràtica a la Barlett School of Architecture (UCL Londres, Regne Unit). També ha impartit classes a l’École Special de París i a la Universitat HEAD de Ginebra. Ha estat professora d’estudi a l’Escola d’Arquitectura de la Universitat d’Alacant del 2002 al 2007 i actualment està fent classes a l’ETSAM i a l’Institut d’Empresa de Madrid.

Com a ponent ha participat en fòrums, conferències i debats a més de 80 destinacions internacionals i més de 90 revistes i publicacions diferents han parlat de les propostes del seu estudi. La seva obra ha format part, entre d’altres, d’exposicions com la Biennale di Venezia, V Biennal d’Arquitectura i Disseny de Sao Paulo i exposicions itinerants com Noves Tendències Europa-Àsia, Panorama Emergent Iberoamericà o Europan. Ha guanyat més de 20 premis diferents a concursos professionals.

Com a arquitecta, reivindica un fort compromís amb la innovació. En el seu projecte proposa exercicis multidisciplinaris en què, a través de l’ecologia, la sociologia o la ciència, l’arquitectura va més enllà de les distincions estilístiques i es retroba amb la complexitat de la vida real al nostre món contemporani.