Marta Benedicto

És arquitecta per l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona (ETSAB-UPC, 2016).

Sòcia fundadora de Cierto Estudio, equip de joves arquitectes en experimentació constant que desplega els seus interessos en l’àmbit de l’arquitectura, el disseny, la cultura i la recerca. Fundat el 2014 i amb base a Barcelona, està format per 6 sòcies arquitectes. Destaquen la fascinació i l’especialització en el camp de l’habitatge, amb dissenys innovadors que busquen respondre a noves maneres d’habitar d’acord amb el nostre estil de vida actual.

Amb el projecte “Caminar des del Centre” han guanyat el primer premi al concurs per dissenyar la nova “Superilla” de l’Eixample, re-urbanitzant Consell de Cent com un nou Eix Verd de la Ciutat. La seva obra també ha estat reconeguda amb el primer premi per al futur edifici d’habitatge social a la Plaça de les Glòries, i el d’una promoció de 67 habitatges públics a Masnou.

Han estat seleccionades a l’edició Fad 2020 a la categoria d’“Interiorisme” amb la seva reforma “Casa Cruce”, finalistes a l’edició de Premi Simón 2020 i guanyadores d’un Premi AJAC a la categoria “Obra no construïda”. Al camp docent, han estat professores a la Universitat TUGraz (Àustria) en el curs de Màster dedicat a l’habitatge col·lectiu i actualment són professores del curs d’habitatge col·lectiu al Tec Monterrey, Mèxic.