+10 / Club Nàutic L’Estartit

Obra seleccionada 2017

L’Estartit és un enclavament portuari situat a l’extrem nord de la badia de Pals, enfront de les illes Medes.
L’edifici pretén integrar-se en el conjunt del casc urbà mitjançant un traçat radial i també en el paisatge portuari amb l’equilibri entre plens i buits.
En aquesta situació davant del mar, l’edifici apareix al límit de la plataforma que s’utilitza com a aparcament, que el limita i el separa de la dàrsena, alhora que s’obre vers el port.
El programa s’organitza en dos pavellons: el principal, de planta triangular, on s’ubiquen les oficines i les sales d’estar, s’orienta a sud-est i ofereix una visió àmplia i immediata del port i una altra de més llunyana a mar obert. L’altre pavelló, organitzat longitudinalment i orientat vers el sud-oest, s’obre als pantalans d’amarratge i recull els diferents serveis que donen suport a la navegació.
El conjunt dels edificis de maó d’aglomerat de marbre es recolzen en un podi de travertí, que allotja les instal·lacions i, alhora, genera un espai buit que es converteix en un gran atri descobert que articula els dos cossos.
Els tancaments i les estructures lleugeres adquireixen el caràcter d’accessoris nàutics de l’edifici i els altres elements que s’utilitzen, com els paviments o els acabats interiors, ajuden a configurar l’ambigüitat d’un ambient situat entre el mar i la terra.
Ubicació
Passeig Marítim. Torroella de Montgrí
Categoria
+10
Any
2017
Autors
Promotor
Club Nàutic Estartit
Construcció
Edetco - Alexandre Pararols (arquitecte tècnic)
Fotògraf
Lluis Casals