+10 / Pavimentació i enllumenat

Obra seleccionada 2017

El poble de Monells és un dels conjunts medievals empordanesos més interessants, que fou restaurat durant la dècada dels seixanta pels serveis de la Diputació de Girona amb els criteris conservacionistes propis de l'època. El projecte completa aquella actuació amb la pavimentació dels carrers, el soterrament de línies elèctriques i la substitució de l'enllumenat públic preexistent (fanals de forja pseudovuitcentistes).
 
El projecte planteja una pavimentació i un enllumenat neutres i discrets, tot defugint la introducció d'elements dissenyats expressament i utilitzant, per contra, materials i productes de sèrie adaptables al lloc. Els materials utilitzats són el totxo manual vist a sardinell i la pedra natural sorrenca de Torroella.
 
El dibuix del paviment de totxo discorre amb autonomia respecte a l’alineació irregular dels carrers. A la plaça central forma unes línies corbes paral·leles que s’adapten a la topografia natural preexistent.
Ubicació
Monells. Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura
Categoria
Varis
Any
2017
Autors
Promotor
Generalitat de Catalunya. Direcció General d'Arquitectura i Habitatge i Ajuntament de Cruïlles-Monells-Sant Sadurní de l'Heura
Construcció
Capdeferro constructor
Fotògraf
Duccio Malagamba i Fuses-Viader/Arquitectes