Casa Indiana. Hotel 4s

Obra seleccionada 2024

L’edifici històric del projecte de rehabilitació de la casa Manyac data de principis del segle XIX i era conegut com a can Massó, ja que va ser construït per Felix Massó i Obdúlia Verdaguer. La seva ubicació davant de Sa Palomera, a primera línia de mar al passeig marítim de Blanes, ha fet que sigui un edifici representatiu de la localitat.

Inicialment, es tractava d’un habitatge de planta baixa, primera i segona que reculava respecte de la façana del passeig marítim i que donava lloc a un jardí. Anys més tard, es va reformar i s’hi va alçar una tercera planta, que li va donar l’aspecte que havia mantingut fins ara.

L’objecte del projecte era reconvertir la casa d’estiueig en un hotel boutique, conservant i restaurant l’essència i la imatge originals de l’edifici amb la voluntat de preservar el patrimoni arquitectònic d’un dels edificis indians de la vila. L’interior, però, ha estat totalment renovat per poder acollir un programa que consta de deu habitacions de categoria 4* superior.

Ubicació
Blanes
Categoria
Arquitectura
Any
2024
Autors
Promotor
Brava Track Investiments, SL
Construcció
Garbí Maçanet Construccions, SL
Col·laboradors
Míriam Jorba, arquitecta / Anna Gimenez, arquitecta i renderització / Robert Gelabert, aparellador, amidaments / Narcís Vilella Munjé, aparellador, direcció d’obra / Neus Garriga, interiorisme / Dani Carreras Sanchez, enginyer, instal·lacions / Gerard Formentí, enginyer, estructures
Fotògraf
Xavi Juanola