El palau, la casa, el jardí

Obra seleccionada 2024

Rehabilitació i ampliació d’un habitatge unifamiliar a Corçà. El projecte es fonamenta en un conjunt d’actuacions específiques que pretenen recuperar la connexió entre dues realitats, del carrer Major i de la muralla cap al paisatge, tot articulant un conjunt format per tres episodis: el palau, la casa i el jardí.

El palau. Buidatge estratègic de determinats trams de forjats tot enllaçant un conjunt de dobles espais que converteixen un edifici excessivament compartimentat en una gran àgora vertical.

La casa. Un nou volum s’insereix dins els murs existents i completa el programa funcional. Aquesta nova construcció resol la façana posterior, entesa des d’una lògica de forats verticals que s’alineen amb els existents. A través de la casa, el palau queda visualment connectat amb el jardí.

El jardí. Davant la desconnexió original entre la casa i el jardí, fruit d’una diferència de nivells, es proposa una nova transició a partir d’un seguit de terrasses, cada cop menys construïdes i més poroses.

Ubicació
Corçà
Categoria
Arquitectura
Any
2024
Autors
Promotor
Construcció
InOut Disseny
Fotògraf
Pol Masip