Dues Cases de fusta a Vidrà

Menció 2023

Es plantegen dues cases aparellades en un solar que es beneficia d’assolellament tot el dia i amb una vista privilegiada a les muntanyes del Bisaura. Els objectius principals són aconseguir un baix impacte ambiental i oferir habitatges d’alta qualitat a un cost competitiu amb una arquitectura integrada en el paisatge.

Es planteja treballar amb la idea de reduir l’impacte ambiental amb construcció en sec a base d’una estructura de fusta laminada, acabats de panells de tricapa d’avet, aïllament de fibres de fusta i façana ventilada amb compost de fusta-ciment. A més, es minimitzen les obertures per evitar pèrdues i reduir al mínim els consums. S’ha prioritzat l’estandardització i es redueixen els costos amb poc residu a l’obra. La planta és un exercici d’eficiència programàtica: construir el mínim sense renunciar a la qualitat espacial. L’estratègia formal i de materialitat és una conseqüència de la lectura del paisatge: un petit refugi que no renuncia a la capacitat emotiva de l’arquitectura.

Ubicació
Vidrà
Categoria
Arquitectura
Any
2023
Autors
Promotor
David Vivet / Fusteria Vivet
Construcció
Fusteria Vivet
Col·laboradors
Equip taller SAU: Núria Jordà Sala, àrea administrativa / Isabel Ortega Flores, direcció - responsable de planificació i gestió / Marta Vélez, administració, responsable de gestió documental i arxiu / Blai Cabrero Bosch, arquitecta, responsable de comunicació i disseny àrea creativa responsable de projectes / Octavi Fontané Juanhuix, arquitecte i eng. tec. dis. ind. caps d’equip / Viktoriya Bobotsko, arquitecte / Anna Ribera Tor, arquitecta / Carme Bassaganya Ferres, arquitecta àrea gestiò obra / Santi Rodríguez Fernández, tec. del. coordinador de marc legal i normatives / Dolapo Majek, arq. tècnic. responsable direcció d’obra i tec. seguretat i salut / Gerard Carreras, arquitecte, coordinador de clima i energia
Fotògraf
Andrés Flajszer