Casa al Pradet PREMI EX AEQUO

Obra premiada 2024

La casa al Pradet se situa en una parcel·la triangular als afores d’un poblet empordanès. L’adaptació al lloc condiciona la forma de la casa, que s’enlaira sobre el terra per evitar inundacions, es tanca a nord per protegir-se de la tramuntana i es compon de volums reculats en planta i en alçat per integrar-se en l’arquitectura tradicional que l’envolta, simulant les construccions annexes a les masies, que s’anaven ampliant a mesura que les necessitats ho demanaven.

Per les circumstàncies dels propietaris, s’opta per un sistema constructiu que faciliti l’autoconstrucció. L’estructura és d’entramat lleuger de fusta, prèviament mecanitzada al taller. La fusta tallada amb control numèric també és predominant pel que fa al mobiliari i als acabats interiors.

S’ha prestat molta atenció a la utilització de materials naturals, com la fusta, el suro, el morter de calç tant a l’interior com a les façanes, la rajola hidràulica o la tova per als paviments exteriors i el sòcol de l’edifici. El conjunt dels materials tradicionals treballats artesanalment, juntament amb el disseny arquitectònic, aporten a la casa l’essència i el confort mediterranis.

Ubicació
Vilamacolum
Categoria
Arquitectura
Any
2024
Autors
Promotor
Clara Crous Fort i Carles Torracabota Bosch
Construcció
Clara Crous Fort i Carles Torracabota Bosch
Col·laboradors
Jordi Collell i Amanda Soler i Vela, arquitectes / Xevi Cormina Corminas, arquitecte tècnic
Fotògraf
Montse Capdevila Lorenzo