Les Fosques

Obra seleccionada 2024

En una parcel·la de topografia complexa, ens demanen de fer-hi dos habitatges i de buscar una solució amb una despesa controlada. Per això, plantegem els edificis amb el mínim moviment de terres, però sense renunciar a la bona orientació ni a les vistes.

Un dels habitatges el concebem com un gran mirador cap al massís de les Gavarres. Com si es tractés d’una capsa col·locada sobre el territori, l’habitatge es planteja com un gran espai central de cuina i estar. El gran porxo inclinat permet una bona captació solar durant els mesos d’hivern, alhora que protegeix de la calor a l’estiu.

L’altre habitatge, amb un programa més convencional, el solucionem amb un gran pati central, que separa els espais diürns dels nocturns i que omple de llum i vegetació la zona menys assolellada. Les habitacions de la mainada comparteixen el passadís, la zona de vestidor i l’estudi.

La materialitat és el tret més diferencial de la proposta. La fusta carbonitzada com a únic revestiment de les façanes ventilades proporciona caràcter, eficiència i ecologia.

Ubicació
Celrà
Categoria
Arquitectura
Any
2024
Autors
Construcció
Genial Houses, SL
Col·laboradors
Kmod enginyeria en fusta, càlcul estructures / Inma Soriano, arquitecta col·laboradora / Sílvia Planella, direcció d'execució / BSAT, amidaments / Guillem Cullell i Marta Ventura, pressuspostos i control d'obra / Ferran Sala i Eduard Abril, estudiants d'arquitectura
Fotògraf
Marc Torra