Ampliació del CEIP Can Puig

Obra seleccionada 2012

L’objecte de l’encàrrec era convertir l’escola de Can Puig, inicialment d’una línea i construïda als anys seixanta, en una escola de dues línies duplicant l’aulari i actualitzant-ne els equipaments.

El solar de Can Puig és un gran terreny amb un magnífic passeig central d’acàcies que el divideix en dos de nord a sud. Al costat alt (nord), s’accedeix seqüencialment a l’escola infantil, a l’entrada principal, al porxo de jocs i al poliesportiu. A la part baixa (sud) hi ha els patis, les pistes de joc i una zona enjardinada a l’ombra dels arbres. Es va resoldre l’encaix dels nous volums necessaris creant un nou cos d’aulari assentat en una feixa del terreny i adaptat a aquesta i un altre edifici amb el poliesportiu i el menjador seguint la feixa inferior, on hi ha l’edifici preexistent.

L’enllaç de l’aulari nou amb l’antic es produeix a través d’un edifici pont, amb escales i ascensor, que enllaça amb el vestíbul original, que ara és de doble altura i centralitza totes les circulacions.

A l’edifici del poliesportiu i el menjador s’hi arriba a través d’un gran porxo per a jocs que fa la funció de frontissa entre els tres volums i des del qual es pot accedir, pujant, al nou aulari o entrar a peu pla al passadís de l’edifici preexistent, a la sala de professors o als vestidors, el poliesportiu i el menjador.

El vocabulari emprat a l’ampliació és de la mateixa família que a l’edifici original: estructura de formigó vist, plementeria de totxo i fusteria metàl·lica.

A l’edifici preexistent s’ha afegit la protecció solar del mateix tipus que la del poliesportiu i s’han reajustat tots els serveis per als nous usos.

Ubicació
c. Salvador Espriu s/n. Banyoles
Categoria
Equipaments
Any
2012
Autors
Promotor
Departament d'Ensenyament. Generalitat de Catalunya
Construcció
Construccions Arcadi Pla
Fotògraf
Lluís Casals