Us podria parlar de l’encanyissat per encofrar les voltes; de la cocció en forn de llenya de la tova manual del paviment; de l’estima per l’ofici dels picapedrers, que col·locaven cada pedra tot pensant com hi encaixaria la següent; de la treballada textura del blanc de la façana, tot un homenatge a les cases dels pescadors. O us podria parlar de la inspiració cubista picassiana d’aquest amuntegament de cases senzilles a trencajunt, o de la sagrada estructura funicular que sustenta aquesta composició…
Però jo us vull parlar d’aquell bocí de terra ferma perdut enmig de la mar; del posat innocent d’aquella olivera i de com la casa li va fer un lloc per no haver-la de talar; de les converses amb en Paco, en aquell parlar i aquell pensar cadaquesencs, carregats de sal i de saviesa; d’aquells divendres d’infinits revolts encadenats damunt la moto per anar a visitar l’obra; dels dies de tramuntana, del sol encegador o del Canigó nevat a la tornada.
Jo també vull tenir un rudolso a Cadaqués, un recer per a la vida nerviosa obert de bat a bat a mar i vent. Un refugi de pau per pensar a poc a poc, que, com diu en Narcís de l’hort, és l’única manera de pensar bé.
- Ubicació
- Cadaqués
- Categoria
- Arquitectura
- Any
- 2022
- Autors
- Construcció
- Francesc Borrell i Vehí
- Col·laboradors
- Jordi Cusidó (projecte), Amadeu Planagumà (estructura), Josep Ma Baburés (aparellador)
- Fotògraf
- Marc Torra_fragments.cat