El projecte reconeix la vista a l’entorn introduint el paisatge a l’interior de l’edifici a través d’un pati lineal relacionat amb les sales d’espera. Una plaça marca l’accés al CAP, proporcionant un eixamplament de la vorera.
Se separa la zona pública, a sud, de la zona privada, a nord. El volum d’instal·lacions augmenta d’alçada per permetre ocultar-les i, alhora, actua de fita de l’edifici. Un porxo rep l’usuari i permet l’accés independent a l’aula d’educació.
Un Centre d’Atenció Primària és un equipament idoni per pensar en la salut de les persones des de la construcció mateixa, minimitzant la generació de CO2 en el cicle de vida dels materials i garantint un ambient sa a l’interior.
La utilització de la fusta microlaminada genera un diàleg conceptual amb els boscos del Montseny, redueix els terminis d’execució i els residus i permet cobrir llums de 8 metres per aconseguir una planta diàfana.
La planxa grecada, llisa o microperforada, permet resoldre la façana amb un únic material, amb la qual cosa s’aconsegueix un edifici auster i elegant, però amb diferents matisos i percepcions, que ajuda a preservar la intimitat o a protegir de la radiació solar quan cal.
- Ubicació
- Riells i Viabrea
- Categoria
- Arquitectura
- Any
- 2022
- Autors
- Construcció
- Micaló-Ramió
- Col·laboradors
- Jaume Casas (arquitecte tècnic)- Font i Armengol (enginyeria) - Estudi m103 (estructurista) - SiS consultoria (acústica) - Societat Orgànica (sostenibilitat)
- Fotògraf
- Adrià Goula