La casa Zariquiey

Obra seleccionada 2022

La casa Zariquiey (F. Barba Corsini, Cadaqués, 1957), redescobrint una nova condició de lloc (2017-2021)
La casa Zariquiey és un dels primers projectes d’arquitectura influenciats pel moviment modern que es realitzen a Cadaqués.
Pensada aleshores per a un matrimoni sense fills, a finals dels anys noranta la casa canvia de propietaris per primera vegada i, al llarg dels vint següents, diferents modificacions no simultànies en el temps impregnen el lloc, que es materialitza en una forma molt diferent de la que proposava el projecte original.
Seixanta anys després de la seva construcció, es recuperen diferents elements originals i, atenent a noves necessitats, es redistribueixen tots els serveis, incorporant una nova habitació en el pla de façana i obrint una balconera a la cambra principal.
D’aquesta manera, tot el perímetre assolellat de la casa optimitza l’experiència del fet d’habitar amb una relació més fluida amb l’espai exterior i el clima propis del Mediterrani.

Ubicació
Cadaqués
Categoria
Rehabilitació
Any
2022
Autors
Construcció
RAM DE PALETA: Construcciones Juárez. Francisco Juárez Òscar Juárez Weimar Leon Luis Armand Vasquez Cristiam Rojas Victor Hugo Mendez Michael Sinclair (pintura) INSTAL·LACIONS: Instal·lacions Rotllan. Òscar Rotllan. Carles Cros. Esteve Guillamet. Manel Noguer. Marc Noguer. SERRALLERIA: Construccions Metàl·liques Mitjà SL. Ramon Mitjà i Jorge Poncelas (estructura metàl.lica porticons segons projecte original) FUSTERIES: Jordi Cros Quimet Vilà Radek Susanka. (lames de fusta segons projecte original)
Col·laboradors
Roger Maranges i Albert Font, arquitectes (caps de projecte) Jorge Casajús, arquitecte (maqueta)
Fotògraf
Fernando Alda