CAPTIV[IT]AT

Obra seleccionada 2013

Captiv[it]at és una intervenció efímera integrada dins de la mostra floral Temps de Flors 2012 l' objectiu de la qual era recuperar l'antiga gàbia d' ocells que havia ocupat el primer mirador de la plaça dels Jurats de Girona.

S'entén la gàbia com una edificació de poca entitat constructiva amb capacitat per a contenir quelcom al seu interior, però en aquest cas es va substituir la malla de galliner convencional per una limitació més robusta i enigmàtica que, igual que una gelosia decorativa, permetia ocultar, insinuar i esbrinar un jardí de flors fràgils que revoltaven com ocells.

La gàbia es formà a partir de cadires plegables de fusta, apilades una sobre l'altra i subjectades amb unes peces de ferro dissenyades especialment. L'estructura assolia els quatre metres d'alçada i la seva disposició permetia que el visitant la recorregués.

Complementava la construcció un jardí de flors central que, mitjançant strelitzies (també conegudes com ocell de paradís per la seva forma i el seu cromatisme), representaven ocells engabiats.

Ubicació
Primer mirador de la Plaça dels Jurats . Girona
Categoria
Espais efímers
Any
2013
Autors
Promotor
Ajuntament de Girona
Fotògraf
Cristina Masferrer, Gustavo A. Torres, Èlia Clemente