Captura d’ un instant

Menció especial 2014

Captura d'un instant és una intervenció efímera integrada en la mostra floral Girona, Temps de Flors i pensada per commoure l'espectador a través d'una experiència perceptiva.

L'espai intervingut és l'interior de la capella de Santa Llúcia, un temple dessacralitzat però que encara conserva una bellesa especial i presenta unes boniques proporcions arquitectòniques que evoquen senzillesa, serenor i tranquil·litat.

Formalment, el muntatge reprodueix l'instant precís en què un camp de cotó s'ha vist sorprès pel vent i s’ha vist obligat a alliberar múltiples flocs blancs que vestien les flors tot deixant-los suspesos en l'aire. Una captura en el temps, estàtica i precisa, que dibuixa una explosió floral dinàmica i invasiva.

L'execució, la disposició i la tria del material, molt acurades, han permès jugar amb les lleis de la física i crear un efecte òptic que desafia la gravetat. Els flocs de cotó, suspesos i immòbils, generen perplexitat i incomprensió en el visitant, un efecte curiós que sedueix i atrapa el més escèptic.

Completa el muntatge el so constant de bols tibetans arribat de la llunyania i un aroma intens que captiva l'olfacte de l'observador. Ingredients intangibles que fan del muntatge expositiu una autèntica vivència sensitiva.

Captura d'un instant de bellesa continguda, 

en què cotó en suspensió s'exposa a mirades passatgeres.

Ubicació
Carrer de Santa Llúcia. Capella de Santa Llúcia. Girona
Categoria
Espais efímers
Any
2014
Autors
Promotor
Ajuntament de Girona
Fotògraf
Cristina Masferrer Juliol, Èlia Clemente Vinzia i Gustavo A. Torres Mendoza