Casa a Gualta

Obra seleccionada 2019

La casa se situa al municipi de Gualta, en un entorn privilegiat entre pins i alzines amb vista al Montgrí. El programa es resol en una única planta per potenciar la relació interior-exterior.

L’orientació correcta, el tancament al carrer i la protecció contra la tramuntana configuren una planta en L, l’accés a la qual és per la cantonada, per segregar la zona de dia i la de nit. Les grans obertures de la façana del jardí permeten la captació de llum i calor a l’hivern, i es protegeixen amb porticons corredissos a l’estiu.

Els forats controlats a la façana oposada permeten la ventilació creuada i visuals al Montgrí. L’estar s’estén cap a l’exterior gràcies a un espai porxat protegit de la tramuntana, que esdevé l’espai central de la casa. Exteriorment, es combinen els paraments arrebossats manualment i la fusta. Els interiors lluminosos i càlids creen una atmosfera tranquil·la.

La casa, climatitzada amb aerotèrmia, aprofita l’aigua de la pluja per al rec de la vegetació autòctona i de baix manteniment.

Ubicació
Empordà Golf. Urb. Les Mirones, num. 62. Gualta
Categoria
Arquitectura
Any
2019
Autors
Col·laboradors
Andrea Capilla Monaco, arquitecte - Carolina Capilla Monaco, arquitecte
Fotògraf
Carolina Capilla Monaco