Casa Bianna

Menció especial 2006

Situada en una vall de carácter agrícola envoltada de muntanyes la casa es sotmet al protagonisme del seu entorn natural amb respecte, integrant-se a les seves terres i obrint-se a les vistes amb obertures precises que enmarquen el paisatge.

La casa es composa de dos volums de formigó que s´inserten en el territori fonent-se en ell. Ambdòs volums de diferent tamany es traven al terreny mitjançant la perllongació dels murs de contenció que els definieixen, modificant la topografia del terreny per a quedar integrada el ella.

Els dos volums s´uneixen entre sí mitjançant la rampa d´accés que es converteix en un exterior autònom, una part de la natura que ha estat aillada i apropiada per l´home.

El volum principal allotja el programa de vivenda i l´altra el garatge i espais tècnics. La vivenda conté la sala d´estar tractada com un porxo obert al paisatge, la cuina amb el seu petit bany de convidats i safareig, dues habitacions separades per un pati, dos banys, l´habitació principal i a la planta superior com a final de recorregut a cota d´accés a la casa des del camí, ens aboquem des de l´estudi al paisatge que hem deixat enrera al accedir a la casa.

Ubicació
Casa Bianna. La Vall de Bianya
Categoria
Habitatges unifamiliars
Any
2006
Autors
Promotor
Jordi Sala - Susanna Comamala