Casa Cuca de llum

Obra finalista 2006

Calia construir una casa per a una parella amb una filla en una parcel·la petitona situada a 3 metres per sobre la cota del carrer. El carrer és la seva orientació oest i el costat que gaudeix de bones vistes sobre el paisatge llunyà.

El somni dels seus habitants era que la casa no envaís la parcel·la i que la cuina es convertís en una peça capital.

Així la casa es configura estreta, recolzada al nord per alliberar la parcel·la, ara jardí, i aixeca el cap per tal de dominar visualment el paisatge. A la cota del carrer hi ha l'accés de persones i cotxes i un conjunt de dos dormitoris amb espais comuns de joc al voltant d'un pati banyat per la llum del sol. D'aquest nivell arrenca l'escala que ens condueix a la cota del jardí on apareix una única sala banyada de llum per tots costats, i i al final de tot hi apareix la cuina que ens dóna pas al porxo, configurat per una peça d'estudi situada a un nivell superior; aquesta peça estableix relacions visuals i lumíniques amb la cuina.

La forma i la pell recorda una cuca que aixeca el cap estirada sobre la gespa, que és de llum; quan a la nit la il·luminació interior s'escapa a través de la pell de vidre, sembla un hivernacle animat.

Ubicació
C/ garbí, parcela 34B - 17800. Olot
Categoria
Habitatges unifamiliars
Any
2006
Autors
Promotor
Adolf Rey - Dolors Valeri