Casa davant del mar

Obra premiada 2017

La casa, una construcció entre mitgeres, recull l'herència cultural del lloc i pren com a referència les cases Villavecchia i Senillosa de Cadaqués, ambdues exemple del respecte per allò tradicional amb elements de la modernitat.
 
Atesa la proporció allargada de la parcel·la, l'orientació a nord, els difícils condicionants meteorològics i la manca de privadesa, la casa planteja un pati aïllat i protegit, que es converteix en un espai de relació i estar, que participa del dia i la nit i que es protegeix de la calor, el fred, la pluja i el vent.
 
Constructivament, la casa es resol economitzant mitjans i reconeixent la lògica estructural interna dels seus materials, els quals, gràcies a la incidència de la llum, manifesten els aspectes més sensitius del seu interior.
 
El rigor, l'austeritat i la materialitat defineixen els espais que connecten l'escala domèstica de la casa amb el pati o domini figurat, un espai que construeix una escala major en la qual l'imaginari enriqueix la forma d'habitar.
Ubicació
Carrer de la Platja, 15. El Port de la Selva
Categoria
Habitatges unifamiliars
Any
2017
Autors
Promotor
Xavier Martí Galí i Lucía Ferrater Arquer
Construcció
Joaquim González Carrillo Obres i construccions
Fotògraf
Aleix Bagué Trias de Bes