Casa mossegada

Obra finalista 2013

A la riba d'un riu, al fons d'una vall oberta a cingles llunyans, aquesta casa senzilla se'ns mostra tancada com una caixa per guardar-hi petits tresors: el primer sol del matí, la visió del campanar, els cingles escarpats, el laberint de troncs del bosc de ribera… Són possessions que la casa guarda gelosament sense saber que, de fet, és ella qui els pertany.

En aquest entorn, plantegem un cub de formigó que es relaciona amb el seu entorn amb els mínims gestos. Quatre mossegades en quatre cantonades oposades resolen les relacions de l'habitatge amb l'exterior. Els trencaments de cantonada a la planta baixa donen lloc a dos porxos que resolen la prolongació de la sala-cuina cap al jardí a la cantonada sud i l'accés i l'espai per als vehicles a la cantonada nord. A la planta primera, els trencaments generen dues terrasses per a les habitacions i dues lluernes per a la planta baixa.

Aspre com la pell de préssec, és només quan mosseguem aquest fruit de formigó que descobrim tota la dolçor que amaga al seu interior.

Ubicació
Carrer Josep Colomer, 26. Sant Feliu de Pallerols
Categoria
Habitatges unifamiliars
Any
2013
Autors
Promotor
Joan Jordana i Núria Serra
Construcció
Cros Encofrats, S.L.
Fotògraf
Marc Torra _ fragments.cat