Codi Petri

Obra premiada 2018

CODI PETRI
Projecte pensat per transformar la imatge clàssica de l’escalinata de la catedral de Girona, un espai imponent capaç d’eclipsar qualsevol actuació.
Un paisatge format per setanta pilars, que dibuixen dues corbes enfrontades entre si, l’alçada dels quals traça una silueta suau que esborra el desnivell entre graons i replans. La disposició en planta dels diferents elements assenyala nous recorreguts de trànsit i repòs al visitant, que deixa de ser un mer espectador per passar a ser part activa de la instal·lació i contribueix a la descongestió del nucli central del festival Temps de Flors.
Els paral·lelepípedes són autoestables, per tal de resistir els forts vents de la zona sense ancoratges, i estan pensats per ser executats per peces per facilitar-ne el muntatge i el reciclatge. Les cares més visibles són polides i reflectants, i ofereixen noves perspectives del lloc i reflexos canviants de la llum solar. Les cares ocultes, pensades per ser descobertes, són vegetals i estan estampades de subtilesa floral.
Ubicació
Girona
Categoria
Espais efímers
Any
2018
Autors
Promotor
Ajuntament de Girona - Temps de Flors
Fotògraf
Jordi S. Carrera