Cumulonimbus

Obra seleccionada 2020

“Núvols densos amb formes volumètriques esponjoses. En el seu interior es generen grans càrregues elèctriques. Poden produir pluges intenses, calamarsa i tempestes elèctriques de curta durada que acostumen a acabar amb el cel que s’obre i dona pas a la llum natural càlida del Sol”.

El projecte, realitzat per al Festival Lluèrnia, va suposar la transformació de l’espai del claustre del Carme per generar-hi la sorpresa i el gaudi d’una tempesta en un lloc inesperat. Des de sobre els núvols, va transcórrer un espectacle de so i llum que recreava un entorn imaginari. El plaer de tenir els núvols a tocar dels dits i descobrir la matèria etèria i efímera de l’espuma.

El projecte constava d’una seqüència de tres fases: el dia, acompanyat d’una llum càlida general i un so llunyà d’ocells; la fase de transició, en què baixava la intensitat de la llum i arribava el so de la pluja, i finalment la tempesta de llamps i trons, que proporcionava una experiència lumínica i sonora aterridora per la seva intensitat.

Ubicació
C/ Pare Antoni Soler 1. Olot
Categoria
Espais efímers
Any
2020
Autors
Promotor
Lluèrnia. Festival del Foc i de la Llum
Construcció
Xavier Moliner i Milhau
Col·laboradors
Tutor: Xavier Moliner i Milhau. Alumnes dels estudis superiors de Disseny i Arts Plàstiques de les especialitats de Gràfic i Interiors: Sara Calderé, Xènia Baburés, Ingrid Mont, Claudia Ballester, Elsa Hernández i Roc Fàbrega. Coordinador tècnic i material: Salvador Capellà. Col·laboradors: Nor-b projectes audiovisuals i Corriol serveis educatius.
Fotògraf
Xavier Moliner. Roc Fàbrega